U bent hier : Onthaal » Ontspannen in Schaarbeek » Patrimonium en toerisme » Bescherming en opwaardering van het erfgoed » Fonds voor het erfgoed

Fonds voor het erfgoed

Gemeentediensten

Download de brochure fonds voor het ergoed

 

De Gemeente heeft beslist om zich aan te sluiten bij de Koning Boudewijnstichting voor de oprichting van het Fonds voor het Erfgoed in Schaarbeek. Dit Fonds heeft als specifieke doelstelling om de creatie, de restauratie en de opwaardering van het stedelijke kunsterfgoed van de Gemeente te bevorderen: monumenten, standbeelden, fonteinen, enz.

Werking en actiemogelijkheden

Het Fonds wordt ondergebracht bij het Koning Boudewijnstichting die er het administratieve beheer van verzekert en wordt gestuurd door een beheerscomité. Dit comité bekrachtigt bij voorbeeld de keuze van de kunstwerken die het voorwerp van een interventie zullen uitmaken.
De eerste vijf kunstwerken werden geselecteerd om te worden gerestaureerd : de Electriciteitsmast van Jacques de Lalaing, het standbeeld van Nasreddin Hoca in de Gallaitstraat, het Standbeeld van de Albanese held Skanderbeg, het Monument voor de gevallenen van de automobielsport van Pierre De Soete en de Vaas “Bacchanalen” van Godefroid Devreese op de Louis Bertrandlaan. Het Fonds heeft als roeping om alle particulieren en private of publieke partners die dit project wensen te ondersteunen, te verenigen rond een zelfde doelstelling – de opwaardering van het erfgoed.

 

Electriciteitsmast van Lalaing

Electriciteitsmast van
Jacques de Lalaing

Monument voor de gevallenen van de automobielsport

Monument voor de gevallenen van de
automobielsport van Pierre De Soete

Standbeeld van de Alabnese held

Standbeeld van de Albanese
held SkanderbegHoe het Fonds te steunen?

Een financiële bijdrage storten op het rekeningnummer 000-0000004-04 van de Koning Boudewijnstichting met de mededeling «192/0710/00002-Schaarbeeks Erfgoedfonds ». De verzamelde fondsen worden integraal aan de doelstellingen van het Fonds besteed. Een attest van fiscale vrijstelling wordt afgeleverd voor elke gift vanaf 40 euros.

Meer info :
Kabinet van Cécile Jodogne,
Schepen van Erfgoed, 02/244.71.12
E-mail : contact  
de Web site van de Koning Boudewijnstichting

Laatste wijziging: 06/02/2015

Naar boven

Praktische info

Lees ook