U bent hier : Onthaal » Ontspannen in Schaarbeek » Patrimonium en toerisme » Geschiedenis van de gemeente » Schaarbeek in enkele woorden

Schaarbeek in enkele woorden

Gemeentediensten

 

 
Kaart van Schaarbeek

Oppervlakte: 8,1 km2

Aantal inwoners: 131.604 inwoners (2014)

Schaarbeek is een gemeente met veel mogelijkheden, zowel op cultureel en architecturaal vlak, als op het vlak van aangenaam wonen. Naast een uitgebreide sportinfrastruc-tuur, kinderdagverblijven, een nieuw bejaardentehuis, een vernieuwd zwembad, theaters en een goed uitgebouwd onderwijsnet, biedt Schaarbeek ook nog het Josaphatpark, een echt openluchtmuseum van beeldhouwwerken. Rondom dit park vindt u schitterende lanen met mooie herenhuizen.

In de Koninklijke Sinte-Mariastraat vindt u de Hallen, met een typische laat-19de-eeuwse ijzeren dakconstructie. De Hallen worden vandaag gebruikt als artistiek en cultureel centrum.

Het gemeentehuis, dat in 1887 werd ingehuldigd, is een mooi voorbeeld van de Italiaans-Vlaamse Renaissancestijl. Cultuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen bij verschillende tentoonstellingen en activiteiten over verschillende thema's. In de hele gemeente wordt momenteel hard aan vernieuwing gewerkt.

Schaarbeek is een gemeente in volle beweging, gelegen tussen het internationaal centrum van de NAVO en de Europese Unie.

 

Laatste wijziging: 20/01/2015

Naar boven

Praktische info

Lees ook