Een MIVB-abonnement of een fietspremie in ruil voor uw auto

U heeft een auto, maar wil overstappen naar een meer milieuvriendelijke verplaatsingswijze? Dan is de Brussel’Air-premie iets voor u! Een woordje uitleg .

 

 

Tal van Schaarbekenaren die een auto hebben, overwegen die weg te doen om over te stappen naar een duurzame verplaatsingswijze: het openbaar vervoer, de fiets, te voet of autodelen.

Om hen aan te moedigen, stelt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de Brussel’Air-premie voor: in ruil voor het inleveren van uw nummerplaat krijgt u een jaar lang gratis verplaatsing onder de vorm van een fietspremie of een MIVB-abonnement, gekoppeld aan een abonnement op de autodeeloperator Cambio.

Als u uw auto naar de sloop brengt, krijgt u twee jaar lang dezelfde voordelen!

Onder welke voorwaarden?

De premie is uitsluitend bestemd voor particulieren en slaat niet op bedrijfsvoertuigen. Om hiervan te genieten, moet u gedomicilieerd zijn in een van de 19 Brusselse gemeenten. Het aantal voertuigen dat op naam van een lid van een huishouden is ingeschreven, moet met minstens één dalen. Als u uw nummerplaat inlevert en een lid van uw gezin drie maanden later een voertuig inschrijft, krijgt u de premie niet.

www.brusselair-premie.be